De geschiedenis van ons bedrijf in vogelvlucht

In 1978 begon Sjoerd van der Werf, na een aantal jaren voor de "lokale smid" te hebben gewerkt een eigen mechanisatiebedrijf aan de Nijverheidsweg in Wervershoof. Het was toen nog de tijd van de Holder en de tuindersschuit. Al snel werd contact gelegd met de toenmalige importeur van David Brown tractoren (nu Case IH) waarvan het dealerschap werd verworven. Een aantal merken die wij nu nog steeds vertegenwoordigen kwamen er bij.Begonnen met slechts één man personeel en nog zonder klanten bouwde Sjoerd in aardig tempo op en kreeg naam in de regio West-Friesland. Het aanbod in machines werd uitgebreid en ook vorkheftrucks vormden een steeds belangrijker deel van de verkopen. Het dealerschap van TCM vorkheftrucks werd een feit; ook dit merk voeren wij heden ten dage nog steeds.

Als gevolg van de gestage groei werden eind 80'er jaren plannen gemaakt voor de bouw van een nieuw pand. Als locatie werd gekozen voor het toen nog nieuwe Agri-industrieterrein WFO te Zwaagdijk, vlakbij de veiling waar toen nog dagelijks groente en fruit uit de wijde regio werd geveild. Het nieuwe pand is in 1990 in gebruik genomen en voldoet tegenwoordig nog steeds.

Door de jaren heen werd er steeds meer gedaan en ontstond de behoefte om het werkgebied uit te breiden. Daarom werd in 2001 een voormalige graandrogerij in Middenmeer aangekocht en grondig verbouwd. In het voorjaar van 2002 konden wij daar onze 2e vestiging openen om van daaruit de Wieringermeer en de Noordkop te bedienen.

Een jaar later vierden wij samen met vele bekenden, familie en klanten ons 25-jarig bestaan. Wij mochten ons in het jubileumweekend verheugen op grote belangstelling. Rond de 800 mensen bezochten de show die wij toen gaven in ons pand te Middenmeer.

Na een aantal constante jaren heeft Sjoerd van der Werf in de zomer van 2011 het initiatief genomen om de toekomst van het bedrijf zeker te stellen en te zoeken naar opvolging. Een aantal maanden van voorbereiding gingen vooraf en per 1 januari 2012 was het dan zover; Van der Werf mechanisatie ging verder met aan het roer Sjoerd van der Werf en Rick Terpstra.