Case IH tractoren, verkrijgbaar van 55 tot 670 Pk

Afbeelding invoegen

Nieuw op onze site!! Zelf onderdelen opzoeken via deze link in het Case IH / Steyr dealersysteem!
 

Case IH is wereldwijd één van de grootste fabrikanten van tractoren en landbouwmachines. Voortgekomen uit merken als International Harvester, Farmall, McCormick, David Brown en Case kent Case IH een rijke historie.

CASE IH viert 175 jarig bestaan in 2017

Case IH staat aan het begin van een jaar van feestelijkheden op het algemene hoofdkantoor in Racine, Wisconsin, ter herdenking van haar 175-jarige jubileum. Het was hier, op de oevers van de rivier Root, dat Jerome Increase Case het bedrijf Racine Threshing Machine Works oprichtte, met als doel een revolutionaire machine te bouwen die de scheiding van graankorrels na de oogst zou versnellen.

"Ik vind het verbazingwekkend om te zien hoe ver de landbouwindustrie en onze onderneming gedurende de afgelopen 175 jaar zijn gekomen, vooral als we bedenken dat we vandaag de dag sterker zijn dan ooit tevoren,” aldus Andreas Klauser, Case IH Brand President.

"De rode draad die we bij onze innovatieve benadering altijd hebben gevolgd, is onze klanten te voorzien van technologieën die steeds verder verbeterd worden en die hen in staat stellen om hun landbouwwerkzaamheden efficiënter en winstgevender te maken.

Mr. Case startte deze traditie, en zijn eigen bedrijf, nadat hij intensief met landbouwmachines had gewerkt en dit groeide uit tot een levenslange passie. Hij geloofde dat iedere machine die door zijn bedrijf werd gebouwd, de gedane beloftes waar moest maken, en hij zag er persoonlijk op toe dat dit ook gebeurde. Er gaat een beroemd verhaal dat hij naar een andere staat reisde om onderzoek te doen naar een probleem met een product, alhoewel hij al behoorlijk op leeftijd was. Deze principes blijven ons tot op de dag van vandaag inspireren en leiden.”

De begindagen van de onderneming waren nauw verbonden met die van de Amerikaanse economie: Amerikaanse pioniers verhuisden naar het westen en er werden nieuwe landbouwbedrijven gesticht om de groeiende bevolkingscentra in het oosten van voedsel te voorzien. In 1869 bouwde Case de eerste tractor met stoommachine. Deze stond weliswaar op wielen, maar werd getrokken door paarden en werd uitsluitend gebruikt om andere machines aan te drijven. In 1876 werd vervolgens de eerste zelfrijdende stoommachine gebouwd. Aangezien de stoommachines als snel de plaats van paarden innamen bij het dorsen, werd de J.I. Case Threshing Machine Company in 1886 's werelds grootste producent van stoommachines.

In 1902 gingen in Chicago vijf bedrijven een fusie aan om de International Harvester Company te vormen. J.P. Morgan, de Amerikaanse bankier, toentertijd de belangrijkste persoon op het gebied van bedrijfsfinanciering en industriële consolidatie, bemiddelde in eigen persoon bij deze transactie. In 1915 bouwde het bedrijf haar eerste maaidorser en in 1923 werd de Farmall®, de eerste Row Crop tractor ter wereld, op de markt gebracht. Het betrof een revolutionair systeem van onderling op elkaar afgestemde tractoren en werktuigen om te ploegen, cultiveren en oogsten, een systeem dat garant stond voor meer productiviteit, betrouwbaarheid en veiligheid. International Harvester verkocht meer dan vijf miljoen Farmall-tractoren en kwam in 1977 met de Single Rotor Axial-Flow® maaidorser met afzonderlijke rotor, die de landbouwindustrie revolutioneerde met zijn eenvoud, graankwaliteit, vermogen tot aanpassing aan het gewas, capaciteit en hoge doorverkoopwaarde. Axial-Flow maaidorsers zetten vandaag de dag nog steeds de standaard als het gaat om oogstprestaties.

Case IH werd opgericht in 1985, toen Tenneco de landbouwdivisie van International Harvester aankocht, en het erfgoed van Case en IH in één merk samenbracht. Het eerste product van Case IH was de Magnum-tractor, van 160 pk tot 240 pk. Deze werd in 1987 voor het eerst op de markt gebracht en werd de eerste tractor die de Industrial Design Excellence Award in de wacht sleepte. De Magnum, die tegenwoordig maximaal 435 pk produceert, is nog steeds één van de meest herkenbare producten van Case IH en er zijn meer dan 150.000 exemplaren van verkocht.

De revolutionaire Quadtrac-tractor, die in 1996 op de markt werd gebracht, vestigde een nieuwe maatstaf en blijft ongeëvenaard. Tot deze familie behoort ook de krachtigste in serie geproduceerde tractor ter wereld, de Steiger® Quadtrac 620 met maximaal 692 pk, voor de allerhoogste trekkracht in combinatie met efficiënte en bodemsparende grondbewerkings- en zaaitechnieken.

Sinds de eeuwwisseling, met de herintroductie door Case IH van het merk Farmall, zijn de technische vernieuwingen van het bedrijf onverminderd voortgegaan.

Case IH Advanced Farming Systems (AFS™), tot op 2,5 cm nauwkeurig, lopen al meer dan twee decennia voorop in de sector van de precisielandbouw en stellen landbouwers in staat om, dankzij de toepassing van satelliettechnologie, hun productiviteit en winstgevendheid te maximaliseren

In 1997 lanceerde Case IH de CVT (continu variabele transmissie)-technologie die ervoor zorgt dat CVX-tractoren een optimale combinatie van kracht en brandstofefficiëntie kunnen bieden

De gepatenteerde ‘Efficient Power’-motortechnologieën zorgen ervoor dat de Case IH-machines aan de meest recente Stage IV (Tier 4 Final)-emissievoorschriften voldoen, zonder complexe uitlaatgasrecirculatiesystemen of roetfilters

In 2014 werd de Magnum 380 CVX verkozen tot ‘Tractor of the Year 2015’ op de in Bologna, Italië georganiseerde internationale landbouwbeurs EIMA. In dat jaar bracht Case IH ook de Rowtrac op de markt, een machine die de voordelen van rupsband- en wieltractoren combineert

Ook in 2015 bleef Case IH prijzen winnen: de nieuwe Optum CVX tractor werd tijdens de Agritechnica beurs uitgeroepen tot ‘Machine of the Year 2016’. De juryleden waren onder de indruk van het fantastische ‘power pack’-ontwerp, de excellente vermogen/gewicht-verhouding, de manoeuvreerbaarheid, de efficiëntie en de betrouwbaarheid van de machine.

De Optum 300 CVX behaalde de onderscheiding ‘Tractor of the Year 2017’ tijdens de in Italië gehouden EIMA 2016, (Internationale landbouwmachinebeurs), waar de juryleden zich lovend uitlieten over door een hoog vermogen en laag gewicht gekenmerkt ontwerp, dat inspringt op de behoeften van de Europese landbouwers. De beslissing om deze onderscheiding toe te kennen aan Case IH vormt een erkenning van onze ‘focus op landbouwers’-filosofie en het belang van de Optum CVX binnen het groeiende marktsegment van tractoren met hoog vermogen/compacte afmetingen

Bezoekers van de 2016 Farm Progress Show in de USA waren onder de indruk van Case IH's presentatie van het Autonome Tractor Concept. Autonoom werken met een grote verscheidenheid aan veldwerktuigen, dit baanbrekende concept is ontwikkeld om de landbouw efficiënter, economischer en milieuvriendelijker te maken, op een moment dat het vinden van gekwalificeerde arbeidskrachten voor landbouwers in vele delen van de wereld steeds moeilijker wordt.

"Het 175-jarige jubileum van Case IH is bewijs van vele jaren waarin kwaliteit, volharding en progressie centraal stonden. Het is ook een gelegenheid om na te denken over onze leidende principes van innovatieve engineering, efficiënt vermogen en agronomisch design, een filosofie die we ook in de toekomst zullen blijven volgen,” voegt Andreas Klauser toe.

"Ik weet zeker dat als Mr. Case het bedrijf vandaag zou kunnen zien, hij onmiddellijk zou merken dat de kernwaarden die hij zoveel jaren geleden uitdroeg, nog steeds het hart vormen van alles wat we doen. Ik twijfel er niet aan dat hij het feit, dat wij via ons Customer Driven Product Design klanten betrekken bij iedere nieuwe serie, bij ieder model en bij iedere product-update zou goedkeuren, maar wat hij zou denken van het Autonomous Tractor Concept daar kunnen we alleen maar gissen!

"Wanneer ik kijk naar de enorme transformatie die de landbouw de afgelopen 175 jaar heeft ondergaan, is het geweldig spannend om te denken aan alles wat er gedurende de volgende 175 jaar bereikt zal kunnen worden. Ik weet zeker dat dit het onderwerp van gesprek zal zijn gedurende onze vieringen met klanten, dealers en werknemers.”

HET PROGRAMMA:

Of u nu bollenkweker, akkerbouwer, veehouder, loonwerker, tuinder of fruitteler bent, met het brede programma Case IH tractoren kunnen wij iedereen bedienen. Zo is er onder andere de keuze uit:

  • Case IH Quantum V/N fruitteelt series
  • Case IH Farmall A 55-114 Pk, doeltreffende eenvoud
  • Case IH Farmall C series, 56-114 Pk, wendbaar en compact
  • Case IH Luxxum serie, 100 - 120 Pk, dé allrounders
  • Case IH Maxxum EP, 112-175 Pk, ook met MultiController
  • Case IH Maxxum CVX, 115-175 PK, 4-cilinder Vario
  • Case IH Puma EP, 131-260 Pk, sterk en zuinig
  • Case IH Puma CVX EP, 131-269 Pk, met Vario
  • Case IH Magnum EP, 235-419 Pk, ook in Vario en met rupsen
  • Case IH Steiger/Quadtrac EP, 354-669 Pk ook met rupsen

Case-IH  Maxxum CVX   

Sinds 2013 hebben wij de beschikking over een vario transmissie in de reeds bekende  MAXXUM tractoren, bij Case-IH heten de traploze transmissies CVX.

Deze transmissie heeft zich inmiddels voldoende bewezen in de zwaardere Puma serie en komt voort uit een inmiddels lange vario traditie van Case-IH en Steyr die bekend staat om zijn betrouwbaarheid.

Altijd de juiste snelheid is natuurlijk geweldig, daarbij nog het bedieningsgemak en het relatieve lage brandstofverbruik maken deze trekker reeds in korte tijd populair!

Verkrijgbaar van 115 tot 175 PK, in de sterkste versie met 540e 1000 en 1000e aftakas toerentallen om nog efficiënter te kunnen werken.

De folder van de Case IH Maxxum maar ook die van alle andere modellen vindt in het hoofdmenu onder Bestanden/Downloads.

Alle series met modellen boven 100 Pk zijn met ingang van 2012 voorzien van Efficient Power motoren, wat inhoudt dat er SCR uitlaatgas reiniging wordt toegepast. Hiervoor dient men AdBlue vloeistof te tanken (gemiddeld bij iedere 2e tankbeurt).
Groot voordeel is dat het brandstofverbruik drastisch minder is dan bij motoren zonder SCR waardoor de investering in AdBlue snel wordt terug verdiend.
 
 
Onze verkopers adviseren u graag in de keuze van uw nieuwe Case IH trekker!